СС (SS, Schutzstaffel)

 
Рицарският орден на Нацистката партия, воден от неговия първожрец Хайнрих Химлер. СС служи като бодигардове на Адолф Хитлер. Химлер се присъединява към Нацистката партия през 1923г. и участва в най-ранните опити на Хитлер да завладее властта в Германия. Химлер е свързан с ,,Germanenorden“ (тайно общество, базирано на франкмасонството) и неговата издънка, Обществото Туле.
През 1924г. Хитмлер се отрича от католическата църква, на която преди е бил член. През 1929г. Хитлер прави Химлер шеф на СС, която се организира по модела на Тевтонските рицари.
Когато СС е формирана за пръв път, все още не е могъща организация и прекарва голяма част от времето си в експедиции за откриване на християнски артефакти, например светия граал, кивота на завета и копието на Лонгин – копието, което е ранило Христос на кръста. СС вярват, че Исус е ариец, а неговият баща, Йосиф, – римлянин.
Химлер казва на управляващите хора в СС през 1942г.
,,Трябва да приключим с този християнски свят, с тази най-голяма чума, която можеше да ни нападне в историята и която ни е отслабвала във всеки конфликт“. Неговият план е да замени християнството с празнуване на арийската история, използвайки отбелязването на слънцестоенето като официални празници.
Създадена е сватбена церемония на СС. Самият Химлер я описва: ,,Ако има момиче в селото, което е достигнало възрастта за женене и не си е намерило мъж, бащата излиза в безлунна нощ, т.е. при новолуние, с момичето и селяните. Момичето е поставено на долмен или фамилен надгробен камък, селяните стоят в широк кръг около камъка с лице навън. Бащата преди това е говорил с един от тях, т.е. с един от кръвната общност. Този човек излиза от кръга и се съвкупява с момичето. Любовта и сексуалния акт се осъществяват на мястото на погребението на предците.. Това, което е направено, не е случаен акт, а става пред погледа на предшествениците и на гроба на предците.“
 
Твърди се, че Хитлер казва за Химлер: ,,Каква безсмислица! Тук най-накрая стигнахме епоха, която е оставила мистицизма зад гърба си, а сега той иска да започне всичко отначало. Можехме да си останем и в църквата.. Да мисля, че някой ден може да се превърне в СС светец! Ще се преобърна в гроба си…“
 
Започвайки през 1932г., по което време има 52 000 членове, СС носят изцяло черни униформи. Към юни 1944г. има повече от 800 000 членове.
Централата на СС е в замъка Вевелсберг, близо до Падерборн във Вестфалия, който Химлер е придобил през 1934г. Възстановителните работи са извършени от работници, осигурени от концлагерите. Дванадесетте старши членове на СС седят на столове с високи облегалки, направени от свинска кожа, около огромна кръгла дъбова маса в замъка. Всеки стол има сребърен диск с инструктирано име на члена на СС, който седи на него. Всеки от дванадесетте члена има собствена стая в замъка. Стаята на Химлер е посветена на саксонския крал от XII век Хенри Първи (известен и като Хенри Цветето).
Разбира се, Химлер вярва в масовите убийства като експедитивен начин за постигане на социална промяна. Той веднъж казва: ,,Нужно е само да погледнете немските Саги. Ако са отхвърлили семейство и са го обявили извън закона, или ако в семейството е имало кръвна вражда, тогава са били драстично последователни… Те са казвали: ,,Този човек е предател; кръвта е лоша; в тях има лоша кръв, която ще бъде изличена.“ А в случая на кръвната вражда са били изличавани до последния член..“
 
По време на Втората световна война единиците на смъртта на СС са определени да отговарят за концлагерите на Германия. Освен това СС следва германската армия в Съветския съюз, където са отговорни за убийствата на евреи, цигани, комунисти и партизани. След Втората световна война, на Нюрнбергския процес срещу военните престъпления, СС е обявена за криминална организация и много от водачите й са екзекутирани.
Източник: http://illuminatibg.blogspot.bg/