Извънредното положение и блокираната България

Преди време като беше въведено извънредното положение голяма част от населението на България с две ръце беше „ЗА“ оставането в къщи за да се предпази от вируса. След това бяха и създадени телефони за сигнали за граждани, които са навън. Вече месец Март ни напуска и всички започнаха да се ослушват, като пристигнат сметките. Явно при всичкото мачкане на населението, сега при извънредното положение всеки си мисли, че ще е нещо по-различно. Вече хората с малък бизнес, макар че и с по-голям започнаха да си изграждат стратегии за спасяването на бизнеса си, като намалят разходите си или по-точно – съкращават работниците. Относно правителството няма никаква ответна реакция, а даже напротив – отваря се дарителска сметка. И сега всеки се пита как ще продължава това? По медиите продължава да се съобщава за Коронавируса, но правителството не излиза с ясно решение за сметките на хората, как ще се прцедира. Имаше някакви изказвания на министъра, които бяха типично неадекватни. Всеки тръби, че пика на болни още не е настъпил, но някой пита ли как ще е пика на болестта „Глад“? Градовете са почти затворени пред военно положение с абсурдни мерки за вход в тях и трупа е на километрични опашки, все едно населението отива да работи обществено-полезен труд предоставен му като опция за намаляне на присъда. До преди дни не можеше да се дават личните данни без съгласието на даден човек, а сега те се събират на купчини при КПП пунктовете във вид на декларация за вход и по този начин те ни имат ЕГН, имена, адреси, месторабота и номер на лична карта.
Забелязвам по медиите, а и не само, че се говори за карантина, но в България до този момент няма въведена карантина, а и не знам дали правят разлика между извънредно положение и карантина. По този начин се всява все повече паника в населението. Ето каква е разликата между двете:
По този начин разбирам, че явно и медиите изобщо не са наясно от разликата.
Последва и удължаване на мерките с изолацията на населението или нещата въведени до момента за сега си остават и хората отново ще останат без работа, а пак идва въпроса за финансовата гледна точка и какво ще правят хората от тук нататък. При задържането на това положение и свършат на хората парите какво ще стане? Дали няма да се станат размирици? Колко време ще изкара в това положение населението на България? Чрез изолирането на населението с предтекст „Коронавируса“ дали последствията няма да са още по-мащабни и катастрофални за икономиката на страната. Може би хората, които ще останат без работа ще са хиляди! Ограничени магазини с един също толкова ограничен ресурс. Единия начин за контрол на населението е точно този, като се държи населението едва ли не гладно. Ще дам един пример, ако едно куче е хранено добре, то като не изпитва глад е възможно да прави каквото си пожелае без контрол, но оставиш ли го гладно и му пускаш по малко, то ще започне да се контролира доста по-добре, като метод на дресировка.
От постоянното говорене по медиите всичко това е и може да бъде психологически контрол. Обръщам внимание на по-голям психологически контрол към по-възрастните, защото обичайната смъртност обяявана е на по-възрастни. При тази мога да кажа психоатака при хора с проблеми, било то с операции на сърце или проблемно кръвно, ще им се отрази негативно! Страхът е един също много силен фактор и действа много. По време на страх хората също са доста уязвими и лесно могат да се контролират.
Ако самите мерки продължават или се вземат още по-строги мерки последващи от затваряне на магазини основно хранителни, положението е възможно да ексалира още повече. Нека си представим населението да остане без финанси и ако евентуално остане с хранителен дефицит самата държава ще се дестабилизира тотално. До момента има работещи магазини, но се забелязва нещо още по-притеснително – цените започват да се вдигат! Дали мерките са в рамките на разумното само времето ще покаже. От положението в момента ни остава само да чакаме притиснати двустранно. Надявам се да не се окажа прав и да съм с погрешна интуиция, но това също времето ще покаже. Все пак нямам свръх способнасти, а съм един обикновен човек – също като Вас!

Вашият коментар